+31 416 34 07 36 service@allpro.nl
Aluminium composiet materiaal (ACM)
aluminium-composiet-voordelen

Wat is aluminium composiet?

Aluminium composiet is een plaatmateriaal. Aluminium composiet materiaal wordt vaak omschreven als ACM of ACP (Aluminium composiet paneel/plaat). Deze platen bestaan uit twee buitenhuiden van aluminium, met daarin een kern die een specifieke, aanvullende eigenschap bezit. De kern van het materiaal kan uit verschillende materialen bestaan, welke allemaal andere eigenschappen met zich meebrengen. Aluminium composiet is beschikbaar in verschillende kwaliteiten.

Waarom aluminium composiet?

Aluminium composiet is een product vervaardigd met het oog op de toekomst. Het materiaal brengt vele voordelen met zich mee.  ACM is een plaatmateriaal dat erg licht, zeer vlak en ook eenvoudig te bewerken is. Naast de brandwerende eigenschappen van de kern van kwaliteitsmateriaal – zelfs met brandklasse A2 -, zijn er met honingraatpanelen nog meer voordelen. Naadloze hoeken en randafwerkingen zijn door de grote designvrijheid geen probleem. 

huis-van-eemnes-bronzen-brons-gevel-allpro-aluminium-composiet
ACM - Trespa - Rockpanel - Eternit

Verschillen tussen ACM en ander plaatmateriaal

Het grootste verschil tussen de plaatmaterialen is de designvrijheid en de verwerkbaarheid. Door de samenstelling van het plaatmateriaal is ACM zeer eenvoudig te verwerken op de bouw. Ook is het mogelijk om naadloze hoeken te creëren met ACM, wat niet mogelijk is met de andere plaatmaterialen. Hierdoor kan aan de wens voor een strakke afwerking worden voldaan. Door dit te combineren met de blinde bevestigingsmogelijkheden kan er met composiet qua design en afwerking een groot verschil worden gemaakt.

Wat maak je met ACM?

Met ACM wordt een grote variatie aan projecten gerealiseerd. Dit zijn onder andere boeiboorden, randafwerkingen, interieurtoepassingen en grote gevelprojecten. Aluminium composiet is zo veelzijdig dat het wordt gebruikt als vlak plaatmateriaal, maar ook volledig geassembleerd wordt tot panelen en facade-elementen. 

Univacco-bouw-facade-schaduw-blauwe-lucht-allpro
aluminium-composiet-architectural-building-text
aluminium-composiet-marine-honingraat-panelen-text
aluminium-composiet-lift-elevator-text
aluminium-composiet-train-transport-text

Verschillende doeleinden ACM

Met de premium producten verkrijgbaar bij Allpro kan aluminium composiet voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo wordt het toegepast in gevelbouw, utiliteitsbouw en andere bouwconstructies. Ook wordt het materiaal gebruikt binnen de tansportsector voor binnenwanden, ondervloeren en tussenschotten.

Hoe verwerk ik composiet zelf?

ACM kun je zelf verwerken door de juiste skills en het geschikte gereedschap in huis te halen. Reeds verwerker van plaatmateriaal? Dan is het een kwestie van doen!

Verschillende merken aluminium composiet

Aluminium composiet is beschikbaar van verschillende leveranciers. Afhankelijk van het doeleinde waarvoor ACM wordt toegepast, kan er voor verschillende kwaliteiten worden gekozen. Bij Allpro zijn de onderstaande premium merken beschikbaar. Daarmee bent u verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct voorzien van certificeringen en garanties.

larson-mirror-panel-composite-aluminium-allpro

Alucoil – Larson®

larcore-aluminium-honeycomb-honingraat-panelen-goud-allpro

Alucoil – Larcore®

leuvehaven-paviljoen-alucobond-composiet-grey-triangle-allpro

3A Composites – Alucobond®

ACM Kopen

Via offerte@allpro.nl kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor de gewenste hoeveelheid platen ACM. Direct bestellen doet u via order@allpro.nl. U kunt ook onderstaand formulier invullen, of kom direct met ons in contact.

 

Meer informatie & offerte aanvragen

12 + 14 =

 Vul hierboven uw verzoek of vraag aangaande aluminium composiet in, en wij komen er zo spoedig mogelijk bij u op terug via de vermeldde contactgegevens.

Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van R&D.