+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Casadei Industria ProComposite Tech bezoekt Allpro

Casadei-visit-allpro-waalwijk

Casadei Industria ProComposite Tech bezoekt Allpro

13 oktober 2021

Op 12 oktober 2021 heeft Casadei Indistria ProComposite Tech een bezoek gebracht aan Allpro in Waalwijk. Gedurende deze dag zijn er veel zaken besproken op het gebied van R&D voor de toekomst van de gevelbouw.

Door de ontwikkelingen in de markt wordt er steeds vaker aluminium composiet of honingraat toegepast in de bouw. Steeds meer bouwers zijn overtuigd van de voordelen van het materiaal. Dit komt mede doordat er kritischer naar materialen gekeken wordt.  Door de verschillende eigenschappen van plaatmateriaal met elkaar te vergelijken,  worden de voordelen beter bekend. Het gebruiks- en verwerkingsgemak zorgt voor veel designflexibiliteit.

ProComposite Tech

Casadei is producent van ProComposite Tech. Dat betekent dat zij machines maken welke productiebedrijven in staat stellen om aluminium composiet te verwerken.

Pro-composite-tech-casadei-machine-aluranger-allpro

Interview met Henk Reijnders

Op deze dag heeft Manrico Campana een interview afgenomen met Henk Reijnders (Algemeen Directeur). Hierbij kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Er werd onder andere gesproken over de verschillende machines van Casadei en de manier waarop deze door Allpro worden toegepast. Daarnaast is er ook gesproken over de ontwikkelingen van de markt, hoe de vraag geïnspireerd raakt en waar de focus van de toekomst zal liggen.

casadei-visit-allpro-interview-Henk-Reijnders

Locatiebezoek Univacco – Waalwijk

Samen met de delegatie uit Italië is er een bezoek gebracht aan het project Univacco Foils in Waalwijk. Voor dit project zijn gevelpanelen geproduceerd door middel van de machinerie van Casadei. Zo zijn er onder andere panelen van ACM gemaakt met een dikte van 4mm met FR-kern, maar ook van honingraatpanelen. Bij dit project zijn deze voorzien van een bijzondere achterconstructie welke de montage van de grote plafondelementen aanzienlijk vereenvoudigd heeft. 

>> Lees meer achtergrondinformatie over dit project

Casadei-Allpro-visit-Netherlands-Univacco-Waalwijk-gevelbekleding-golden-facade-sunshine

Wat is de toekomst van de markt?

Door een aantal trends en ontwikkelingen in de markt verandert de vraag. In de toekomst zal er meer gelet worden op circulariteit en duurzaamheid van producten. Door de fluctueringen op het gebied van de metaalprijzen, kan het daardoor zelfs interessanter zijn om met ACM te werken in plaats van met brute aluminium. Aluminium composiet brengt in vergelijking met andere plaatmaterialen vele voordelen met zich mee. Naar verwachting zal er dus in de nabije toekomst meer worden ingezet op aluminium composiet en honingraatpanelen. 

Wat is aluminium composiet?

Aluminium composiet is een plaatmateriaal van 4mm dik dat bestaat uit twee buitenhuiden van aluminium (5005 legering bij HQ-materiaal), met een kern van mineralen (in het geval van FR). Deze FR-kern (Fire Retardant), is tevens brandvertragend. Het aluminium wordt voorzien van een coating in een gewenste kleur. De platen zijn beschikbaar in een breedte van 1500mm en zijn bestelbaar in standaard lengteafmetingen van 3000mm, 4000mm, 5000mm of 6000mm.

>> Bekijk hier de beschikbare kleuren in het assortiment van Allpro

Wat zijn honingraatpanelen?

Aluminium honingraatpanelen zijn platen van 100% aluminium. Hierdoor zijn de panelen tevens helemaal recyclebaar. De platen bestaan uit twee 5005 legeringen (deze kunnen verschillende diktes hebben, 0,5-1mm) met een kern van aluminium honingraat daartussen. Het materiaal is zeer vlak en extreem licht. Hierdoor is dit plaatmateriaal zeer geschikt voor verschillende bouwprojecten.

>> Lees meer over honingraatpanelen

Aluminium-Composiet-composite-material-ACM

Premium producten

Bij Allpro is er een variatie aan ACM verkrijgbaar, dit voor zowel projecten als voor vlakke platen. Heb je hulp nodig bij het uitwerken van een project of wil je panelen laten engineeren? Neem contact met ons op.

Al het materiaal verkrijgbaar bij Allpro is van een premium kwaliteit. Dat betekent: Wat je koopt is kwaliteitsmateriaal en voldoet aan de gestelde eisen.

Allpro is partner van Alucoil en stelt producten van Larson en Larcore ook beschikbaar in hoeveelheden kleiner dan 250m2.

 

Meer nieuws & updates…

0 reacties