+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

De look die je zoekt, maar dan in ACM

betonlook-composiet-alucobond-aluminium-composite

De look die je zoekt, maar dan in ACM

9 december 2021

Aluminium composiet (ACM) is een veelzijdig plaatmateriaal dat vele voordelen met zich meebrengt. Naast de voordelige eigenschappen van het materiaal ten opzichte van andere plaatmaterialen, is het plaatmateriaal verkrijgbaar in een ontelbare hoeveelheid looks, finishes en kleuren.

>> Lees hier meer achtergrondinformatie over ACM

Waarom zou je kiezen voor ACM in plaats van het “echte” materiaal?

Een reden om voor ACM te kiezen in plaats van voor echt hout, beton of steen, is dat het materiaal andere eigenschappen met zich meebrengt. Zo is ACM beschikbaar in een dikte van 4mm, kan het materiaal brandwerende eigenschappen bezitten en is het erg licht. Ook kun je in ACM blinde bevestigingen maken, de hoeken omvouwen en strak afwerken.

>> Lees hier meer over de verschillen tussen ACM en andere plaatmaterialen

Welke looks zijn er?

Er zijn verschillende looks na te bootsen in de coating van het ACM. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een woodlook, betonlook (concrete) of een grote range aan metallics, holo-kleuren. Klik hier voor het overzicht van de kleurenkaarten.

betonlook-gevelbanden-gevel-kraag-aluminium-composiet-smartlog-allpro

 

Betonlook (Concrete-look)

De concrete look, oftewel de betonlook, is een populaire coating. ACM in deze look kan constructieve voordelen met zich meedragen voor een specifiek project. Zo kan dit veel schelen in het gewicht van de constructie, waardoor het materiaal voor hoogbouw ook erg interessant is.

Woodlook

Een woodlook in aluminium composiet, het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Toch wordt dit materiaal de laatste tijd vaker gekozen voor verschillende omkaderingen en randafwerkingen. Vaak is de reden dat er voor ogen is dat de kleur hetzelfde moet blijven of dat de locatie van het project in het kustgebied ligt. ACM van een hoge kwaliteit is voorzien van garanties, waardoor dit ook kan worden toegepast dichter bij de kust.

Klik hier voor de kleurenkaart.

VanDeVelde-Yerseke-Zeeland-Gevel-exterieur-woodlook-larson-alucobond-composiet-allpro-00

Waar wordt aluminium composiet voor gebruikt?

De eigenschappen van aluminium composiet maken het materiaal zeer geschikt voor de bouw en constructie van verschillende soorten werken. Dit kunnen gevelpanelen, façades of andere afwerkingen van het exterieur van gebouwen zijn, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het materiaal wordt ook gebruikt voor het design van interieurs, achterwanden, boeiboorden, dakkappellen, sierwanden, tussenschotten, plafonds en andere doeleinden. Ook kunnen constructies door deze panelen worden verstevigd.

Naast interieur- en exterieuroplossingen is aluminium composiet, met name honingraat, bruikbaar voor marine en spoorvoertuigen. Hierbij spelen het lichte gewicht (E.g. 5,17 kg per m2 bij een dikte van 10mm) en de eerdergenoemde eigenschappen een grote rol. Doordat honingraat een A2 brandklasse heeft, is dit ook een voordelige bijkomstigheid, zeker in de transportbouw, waar veiligheid uiteraard top prioriteit is.

Larson-aluminium-composite-acm-composiet

Eigenschappen van aluminium composiet

  • Zeer licht; laag gewicht per vierkante meter ten opzichte van massief materiaal
  • Brandwerend; bij A2 en FR
  • Stijf & vormvast; Zeer strakke eindresultaten
  • Onderhoudsarm; Weerbestendig en zeer lange levensduur
  • Brandklasse – Voordelen bij A2 en FR.
  • Grote variatie aan bewerkingen mogelijk; Frezen, graveren, perforeren, zagen, knippen, contourfrezen, randafwerkingen, rolvormen, buigen, persvormen en mechanisch verbinden.
  • Strakke afwerkingen & hoeken; blinde bevestigingen
  • Grote variatie aan designmogelijkheden
  • Eenvoudig te bewerken, inmeten en assembleren op de bouw
  • Veilig en gecertificeerd voor onder andere marine- en spoorvoertuigen (honingraatpanelen).

Meer nieuws & updates…

0 Comments