+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Even voorstellen: Harrie – Zetter, vader en #trending carpfisher!

Harrie

Even voorstellen: Harrie – Zetter, vader en #trending carpfisher!

2 april 2021

Dit is Harrie – een zeer ervaren zetter met een gouden humeur. Op dit moment werkt Harrie weer zo’n 8 jaar bij Allpro. Hij is hier in de zetterij al begonnen op zijn vijftiende. In dit artikel stellen wij hem aan je voor!

Aan het werk

Toen Harrie 15 jaar oud was, is hij begonnen met werken bij Allpro. Hij kreeg een vrijstelling van school zodat hij met zijn handen aan het werk kon. Hij is toen begonnen met het leren van het vakmanschap zetter. Harrie heeft niet altijd bij Allpro gewerkt, tussendoor is hij ook nog een tijd voor een andere werkgever aan de slag geweest.

 

Terug bij Allpro

Op het moment dat hij weg was heeft Harrie gewerkt als schoorsteenveger. Ondertussen is hij ook vader geworden van een dochter en een zoon. Acht jaar geleden werd hij echter gemist bij Allpro, en kreeg hij een belletje; “Harrie, zou je weer bij ons willen komen werken?” – vroeg een van zijn oud-collega’s. Daar hoefde hij niet lang over na te denken, en al gauw was hij weer terug bij Allpro.

Toen Harrie terugkwam, is hij zijn skills gaan ontwikkelen aan de zetbank die maar liefst 8 meter lang is. “Ik heb geleerd hoe ik veel verschillende banken kan bedienen.” Harrie kan naast de 8-meterbank ook de XXL en de Jorns Twin Bend (6m) bedienen.

coils-productie-allpro-fabriek-metaalzetterij

Verschil tussen een zetbank en een kantbank

Het verschil tussen een zetbank en een kantbank zit hem in de zogeheten “messen”. Bij een kantbank valt het bovenste element in een onderliggende “V”, waardoor de zetting heel scherp is. Een zetbank vouwt als het ware het metaal.

Sfeer is belangrijk

Naast zijn vakmanschap zijn er nog een aantal zaken waar Harrie veel waarde aan hecht. “Het moet ook een beetje gezellig zijn. Als we staan te werken en de muziek gaat hard aan, dan gaat het werktempo ook omhoog, dat is top natuurlijk!” Als het foute uur van Q-music aan gaat, staan de heren luidkeels mee te zingen. Harrie zegt dat dat een stimulerend effect heeft op de gezelligheid en ook op het werktempo.

 “Sfeer is het allerbelangrijkste. Ik vind het belangrijk dat er een goede en positieve sfeer heerst. Dan kunnen we met zijn allen met veel plezier lekker doorwerken.”

 

Vissen

Harrie is altijd een fervent voetballer geweest en ook heeft hij een grote passie voor vissen in zijn vrije tijd. Dit doet hij al tientallen jaren en inmiddels wordt hij zelfs gesponsord. Harrie is gespecialiseerd in ‘carp-fishing’, oftewel karper vissen. Via zijn social mediakanalen houdt hij duizenden volgers zoet met zijn kiekjes. Hij heeft verschillende vergunningen die hem de gelegenheid bieden om zelfs ’s nachts met 3 hengels te vissen. En zoals je ziet; met succes!

 

Wil jij Harrie en zijn collega’s blijven volgen? Dat kan via onderstaande social links.

Meer nieuws & updates…

0 reacties