+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Even voorstellen: Rob – Lasser bij Allpro

allpro-lasser-expert-security-well-weller

Even voorstellen: Rob – Lasser bij Allpro

18 juni 2020

Dit is Rob. Rob werkt in augustus dit jaar 23 jaar bij Allpro BV. Hij is op zijn zeventiende begonnen in de metaalzetterij, toen deze nog twee straten verderop zat. Hij heeft veel veranderingen meegemaakt binnen het bedrijf. Zo waren er overnames, naamswijzigingen en uitbreidingen. Rob heeft altijd met veel plezier en passie gewerkt bij Allpro, wat voorheen MZZN en Allpro Giessen was. Rob heeft in zijn dienstjaren verschillende verantwoordelijkheden op zich genomen. Hieronder stellen we onze lasser Rob aan je voor!

Trouwe werknemer

Rob is in 1997 begonnen als metaalzetter gespecialiseerd in staal. Toen hij nog maar 17 jaar oud was begon hij als metaalzetter in de fabriek. Toen Allpro Giessen en MZZN een paar jaar geleden fuseerden was dit een uitbreiding van de diversiteit, zegt Rob.

Na een lange tijd staal te hebben gezet,  heeft Rob een overstap gemaakt naar de afdeling aluminium. “Het verschil is groot”, zegt hij “Het zetten van aluminium komt veel nauwkeuriger, omdat die stukken heel precies tegen elkaar aan moeten passen”. Zijn precieze kijk op het materiaal is bijzonder.  

Blijven leren en ontwikkelen

Eind 2019 gaf Rob aan dat hij een nieuwe uitdaging wilde, en dat hij graag wilde leren lassen. Hij is toen begonnen met zijn lasopleiding bij Electrolas, waar hij verschillende lessen heeft gevolgd. “Elke les duurde vier uur. Eén uur kregen we theorie en daarna drie uur praktijk.” Zo werd de theoretische kennis direct omgezet naar praktische vaardigheden. De grootste uitdaging vond hij het leren van de afkortingen en formules van de materialen. Nu is dat dagelijkse kost en rekent hij spanningsvelden en vermogen uit. 

 “Gisteren hebben we samen deze grote staldeur in elkaar gezet, die ben ik nu in elkaar aan het lassen. We maken er vier, van die grote.”  

Rob-lasser-allpro-aluminium-well-stal-door

Toen Rob begon met zijn lasopleiding gaf hij aan dat hij graag wilde leren aluminium te lassen. Hier werd in het begin verrast op gereageerd. “Aluminium heeft namelijk een veel lagere smelttemperatuur dan bijvoorbeeld staal of RVS, dat maakt het lassen ervan een stuk moeilijker.” 

In februari heeft Rob succesvol zijn lasopleiding afgerond, en momenteel is hij hard aan de slag op de lasafdeling van Allpro. Hij is nu bezig met aanvullende lessen om zijn niveau nog hoger te krijgen.

Groei stimuleren

Ambitie en persoonlijke ontwikkeling zijn zaken die Allpro ondersteunt en support. Motivatie en wilskracht zijn belangrijk om te stimuleren, en daarom zijn wij erg blij met Rob!

 

Wil jij Rob en zijn collega’s blijven volgen? Dat kan via onderstaande social links. 

rob-lasser-well-weller-professional-allpro-steel

Meer nieuws & updates…

0 reacties