+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Even voorstellen: Sander – Productieplanner met ambitie

Sander-productieplanner-fabriek

Even voorstellen: Sander – Productieplanner met ambitie

16 februari 2021

Dit is Sander, 31 jaar en al ruim 12,5 jaar werkzaam in de productie bij Allpro. Hij is op zijn achttiende begonnen als vanger in de fabriek en heeft zichzelf ontwikkeld tot Productieplanner.  Nu is hij onderdeel van de taskforce van de metaalzetterij. In dit artikel stellen wij hem aan je voor!

Darten als tiener

Sander heeft in Waalwijk op het VMBO gezeten. School vond hij toen niet interessant en als tiener hing veel op straat rond. Hij moest verplicht zijn timmermansdiploma halen, maar dat was een moetje. Hij had een grote passie voor darten, en hierin wilde hij de beste worden. “Ik had echt de mindset om door te breken” zegt hij. Destijds werkte Sander gedurende de nachten voor een bakker, zodat hij overdag kon trainen voor zijn dartwedstrijden. Tot zijn achttiende dartte hij door heel Europa en werkte hij aan zijn professionele dartcarrière. Hij ging onder andere naar Engeland, Duitsland, Tsjechië, Schotland, Zwitserland, Noorwegen en Gibraltar.

 

Werken door weggevallen sponsor

Helaas viel een van de grote sponsors van Sander weg. Hierdoor was het niet meer mogelijk om nog zo veel op reis te gaan, en moest hij werk zoeken. Via een vriend kwam hij terecht bij Allpro, destijds nog MZZN. Daar kon hij al gauw in de fabriek aan de slag, als vanger. Na een tijdje werd Sander gevraagd om Rob te helpen aan zijn kantbank. Dit beviel goed, de heren konden goed samenwerken en zo werd Sander zijn vaste hulpzetter.

“Fouten? Daar leer je alleen maar van! Ik wil altijd het hoogst haalbare resultaat, daarom heb ik de kans gekregen om stappen te maken. Ik geloof dat iedereen dat kan, zolang je het maar zelf wilt.”

 

Meer interesse in vakmanschap

Na ruim anderhalf jaar begon Sander zich af te vragen of dit hetgeen was wat hij altijd wilde doen. “Nee, ik kan beter!” zei hij tegen zichzelf. “Ik toonde meer interesse in het vak van zetter, en daardoor kreeg ik meer uitleg over het vak.” Door deze ontwikkeling in zijn mentaliteit, ging er een nieuwe deur voor hem open. Er werd meer kennis gedeeld over het vakmanschap en over de zetterij, en uiteindelijk mocht hij als zelfstandige zetter aan de kantbank werken.

coils-productie-allpro-fabriek-metaalzetterij

Persoonlijke ontwikkeling en talenten ontdekken

Na acht jaar als zelfstandige zetter, kwam er weer een vraag bij hem op; “Wat wil je nou eigenlijk?!” Sander vertelt dat hij dit thuis met zijn vrouw heeft besproken en dat inspireerde hem om weer door te ontwikkelen. “Ik mocht een screeningtest doen om te kijken waar mijn talenten en ontwikkelpunten liggen. Ik was zo snel klaar, dat ik het record had gevestigd, zeiden ze. Maar ja, voor rekenen heb ik ook geen rekenmachine nodig! Hahaha” Uit de test bleek dat Sander een goede planner en leidinggevende zou zijn. Hij heeft toen de mogelijkheid gekregen om te starten met de opleiding Management & Organisatie. Hij kreeg de volledige support van zijn vrouw. “Mede door haar steun had ik het vertrouwen in mezelf om dit te gaan doen.” Sander is in 2020 met de opleiding begonnen.

Aan de slag als Productieplanner

Toen een collega planner op vakantie ging kreeg Sander dan ook zijn vuurdoop, hij ging invallen. “Dit was de ultieme test, zo van, stap maar in!” In de periode dat de collega van Sander afwezig was, heeft hij de functie van Planner kunnen uitproberen. “Dit vond ik echt leuk. Het was wel heel anders hoor, dan zit je ineens op kantoor in plaats van in de fabriek.” Toen Sander als Planner aan de slag ging, leerde hij over het oorzaak-gevolg verband. “Ik heb toen een discussie gehad met iemand, die zal me altijd bijblijven. Daar heb ik namelijk zo veel van geleerd.” Die discussie voerde Sander met iemand die later zijn collega zou worden bij Allpro. “Dit hebben we dus later nog eens nabesproken op een borrel, toen konden we er wel om lachen.”

Sander-productie-fabriek-coils-metaalzetterij-allpro

Wil jij Sander en zijn collega’s blijven volgen? Dat kan via onderstaande social links.

Meer nieuws & updates…

Vacature: Calculator

Vacature: Calculator

Welkom bij Allpro! Metalen gevels realiseren, dat is de kracht van Allpro. Identiteit uitstralen met exterieur, een...

Lees meer

0 reacties