+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Even voorstellen: Wael – Operator aluminium composiet

Wael-operator-allpro1

Even voorstellen: Wael – Operator aluminium composiet

24 november 2020

Dit is Wael, 31 jaar en een van onze operators gespecialiseerd in aluminium composiet. Wael werkt op dit moment bijna twee jaar bij Allpro.

Van Syrië naar Nederland

Wael komt oorspronkelijk uit Syrië, hier heeft hij tot 2014 gewoond. Het laatste anderhalf jaar woonde hij in Libië. Omdat het daar te onveilig werd door de oorlog, is hij samen met zijn vrouw gevlucht. Op een boot van 10 meter lang, met meer dan 300 mensen heeft hij de oversteek gemaakt van Syrië over de Middellandse Zee in de richting van Italië. Daar heeft een patrouilleboot de mensen van het water gehaald, en zo is hij in Sicilië terecht gekomen. Vervolgens is hij met zijn vrouw naar Frankrijk gebracht, waar zij een week vast hebben gezeten. Gelukkig kon hij gauw weer terug naar Italië en vervolgens door naar Duitsland met de trein. Na een zoektocht waar hij en zijn vrouw naartoe konden is hij in Nederland gekomen.

Na een jaar kregen Wael en zijn vrouw te horen dat zij in Nederland mochten blijven. “Als ik terug zou gaan, zou ik meteen worden neergeschoten of worden gedwongen om het leger in te gaan” vertelt hij. “Ik kan er tot mijn 42e niet meer terug.” Gelukkig woont Wael nu sinds 2015 in Vlijmen. Daar hebben hij en zijn vrouw twee prachtige kinderen gekregen.
 

Weer aan het werk

“Ik wilde geen uitkering meer” zegt Wael. “Ik wilde weer aan het werk en een goede baan gaan zoeken.” Eerst heeft hij gewerkt voor Bol.com, maar hij had meer interesse in metaal. Hij weet niet waar het vandaan komt, maar hij vindt het “gewoon echt mooi”. In 2017 ontstond zijn interesse voor aluminium, waarmee hij even heeft gewerkt voor een grote leverancier. Toen kwam hij een vacature tegen bij Allpro welke zijn interesse wekte.

Wael-operator-allpro3

Kennismaken bij Allpro

“Mijn eerste gesprek had ik met Mark. Hij liet me de hele fabriek zien.” Wael werd rondgeleid door de fabriek van Allpro en werd geïntroduceerd aan de verschillende segmenten van het bedrijf. “Ik ben begonnen aan de kant van het staal”. Hier worden de zetwerken en profielplaten uit verzinkt en voorgelakt staal gezet. “Dit heb ik een tijdje gedaan, en op een dag vroegen ze mij om mee te komen helpen bij het aluminium composiet. Dat heb ik toen gedaan, en dat was echt leuk!” Wael had een goede klik met de anderen, en ze konden direct goed met elkaar lachen.

 

Overstappen naar de afdeling composiet

Die dag dat Wael bij de afdeling composiet heeft meegewerkt beviel hem goed. “Het is het meest luxe en dure product dat we maken, dat vind ik wel cool”. Hij is toen overgestapt naar de afdeling composiet. Wael is gefascineerd door de mogelijkheden van het aluminium composiet. Op dagelijkse basis werkt zijn team aan verschillende formaten panelen en facades voor grote projecten. Hij vindt het maken van de panelen interessant, daarvoor maakt hij gebruik van een grote variatie machines en freestafels. “Alles wat we hier maken, elk paneel wordt met de hand door ons team gezet.” Hij haalt veel positieve energie uit de samenwerking met zijn collega’s. Dit is iets wat zijn gedachten verzet, “We kunnen lekker samen lachen en iedereen zorgt heel goed voor me”, zegt hij.

Blijven leren

Wael heeft de ambitie om tekenaar te worden. Hij denkt dat de praktijkkennis die hij vergaart hem daarbij een stuk verder zal brengen. Hij is ook nog aan het studeren, “ik heb mijn eerste diploma voor constructietechniek al gehaald, nu ben ik bezig met de tweede” vertelt hij. Een van zijn hobby’s is met computers werken, hij houdt zich dan bezig met AutoCad en 3D tekenprogramma’s. Hier is hij zichzelf in aan het bijleren en ontwikkelen. Wael hoopt op een dag zelf de tekeningen te kunnen maken voor de projecten, zodat deze in de fabriek tot realisatie kunnen worden gebracht.

Wael-operator-allpro4

Wil jij Wael en zijn collega’s blijven volgen? Dat kan via onderstaande social links.

Meer nieuws & updates…

0 reacties