+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Huidige situatie in de staalmarkt en effecten van materiaal schaarste

Coil-staal-haven-staalmarkt-materiaal-schaarste

Huidige situatie in de staalmarkt en effecten van materiaal schaarste

20 juli 2021

Vanaf het einde van 2020 werd het effect van COVID en de Brexit ook op de staalmarkt duidelijk. Dit heeft de huidige situatie van de markt ernstig beïnvloed. De impact van economische, ecologische en politieke invloeden wereldwijd heeft tot een enorme prijsstijging geleid.

>> Meer lezen over de oorzaak van de prijsstijgingen

Wat doet Allpro eraan om de impact op klanten te minimaliseren?

Allpro doet dagelijks inkoop van staal, aluminium, RVS en composiet. Daarbij wordt rekening gehouden met een ruime inkoop. Hiermee probeert Allpro de impact op en voor klanten te minimaliseren. Veel bedrijven doen dit momenteel, wat de vraag in de markt ver opdrijft, en daarmee de prijs ook. Helaas kunnen producenten op dit moment door schaarste niet altijd aan deze vraag tegemoet komen. Dat betekent ook dat producenten keuzes maken in het voorzien van hún klanten. Hun buffers raken op. Dit leidt feitelijk tot onvolledige en onzekere leveringen. Dat geldt voor zowel volume als levertijd. Soms komt er bij ons slechts een klein deel van onze bestelling binnen, wat onvoldoende is om de achterstand weg te werken.

 

Wat heeft dat voor impact op de aanlevering van materiaal bij Allpro?

De aanlevering van het materiaal is onzeker. Allpro ontvangt levertijden die in de praktijk vaak afwijken. Dan zijn er al levertijden en hoeveelheden gecommuniceerd, welke later vertraagd of gewijzigd worden. Dit proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen, helaas ontkomen wij hier niet altijd aan. In dit opzicht is Allpro geheel afhankelijk van leveranciers en de beschikbaarheid van het materiaal.

 

Welk materiaal betreft dat?

SV (Sendzimir Verzinkt staal), IC (Interieur Coating), Spectrum, XL Forté, Prisma, HPS en Polyester (coatings) zijn erg schaars momenteel. Dit kan fluctueren van dag tot dag.

 

Wat betekent dat voor mijn bestelling?

Wanneer u een bestelling bij ons plaatst, ongeacht of dit voor een groot of klein project is, is er een mogelijkheid dat het materiaal waar u om vraagt (bijna) niet beschikbaar is. De meest gangbare materiaalsoorten en kleuren zijn ook de meest gewilde. Daarom kan het voorkomen dat u door deze situatie langer op uw bestelling moet wachten. Op dit moment werken wij erg hard om de piek in de bestellingen (voor de bouwvak) weg te werken. De bestellingen die nog niet geproduceerd kunnen worden doordat materiaal niet aanwezig is, stapelen zich op. Deze gaan direct in productie als het materiaal bij ons binnen is.

 

En hoelang duurt die productie dan?

Dát is een hele goede vraag. Door de grote variatie aan orders, formaten en materialen kan dit sterk variëren. De productie van de zogenoemde “backlog” (bestellingen die “op de stapel liggen te wachten”) wordt spoedig gerealiseerd als het materiaal binnen is. Onze vakmensen staan in de startblokken om meteen te produceren. Tijdens de productie van het materiaal kan het ook voorkomen dat materiaal weer opraakt. Dit veroorzaakt dan wederom een wachttijd.

 

Kun je dan niet meer materiaal bestellen?

Ja, dat kan. En dat doen we ook. Door de schaarste in de markt komt dit materiaal echter dus niet (altijd) bij ons binnen, wat voor hinder zorgt. Dit vinden wij ook ontzettend vervelend, want we begrijpen dat onze klanten zitten te wachten op hun materiaal.

 

Zijn er ook alternatieven?

Jazeker. Hierover informeren wij u graag van het actuele aanbod van het materiaal dat wij voorradig hebben.

 

Wat moet ik doen als ik meer vragen heb?

Als u meer vragen hebt, kunt u bellen met ons kantoor via 0416-340736. Onze medewerkers staan voor u klaar.

 

Premium producten

Bij Allpro is er een variatie aan premium materialen en producten verkrijgbaar. Heb je hulp nodig bij het uitwerken van een project of wil je panelen laten engineeren? Neem contact met ons op.

Al het materiaal verkrijgbaar bij Allpro is van een premium kwaliteit. Dat betekent: Wat je koopt is kwaliteitsmateriaal en voldoet aan de gestelde eisen.

Meer nieuws & updates…

0 reacties