+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Het Huis van Eemnes heeft een bijzonder luxueuze uitstraling. Deze locatie verzorgt een ontmoetingsplek van 5.750 m2 die voor bezoekers vele doeleinden accommodeert. De locatie huisvest een bibliotheek die al enkele maanden na de opening werd genomineerd als een van de beste van Nederland. Daarnaast biedt het een theater, sportzalen, vergaderruimten en horeca. Een multifunctionele en centrale ontmoetingsplek dus!

 

High-end geveldesign

De architect van het gebouw, MoederscheimMoonen, heeft in samenwerking met Vaessen BV dit project een zeer luxe uitstraling gegeven. Voor de gevel is gekozen voor de modieuze kleur Matt Anodized Copper. De verschillende, panelen zijn uitgevoerd in een soort horlogeband met drie verschillende breedtematen. De elementen zijn gemonteerd in een verticaal halfsteensverband en bevestigd met een bedhaaksysteem. Door de diepe negge zijn de panelen van de gevel uitgeslagen breder dan het basismateriaal. Dit heeft ertoe geleid dat de panelen onderling zijn gekoppeld om de visuele belijning te behouden, en het resultaat mag er wezen.

 

Speciale pons

Om de gevel van het Huis van Eemnes naar een volgend niveau te brengen is er een bijzonder detail toegevoegd aan de panelen: Het wapen van Eemnes is geïntegreerd in de details van het design. In het schild zijn drie hoofden terug te vinden, welke als vorm is gebruikt om een speciale pons van te maken. Het hoofdje is in drie verschillende patronen geponst in de panelen. Een pons is een stuk gereedschap wat gaten perst uit massief materiaal. De vorm van de pons is in dit geval dus speciaal gemaakt voor dit project. Ponsen is een veelgebruikte bewerkingsmethode die veelal wordt toegepast bij het perforeren van metalen als staal of aluminium. Aluminium composiet wordt minder vaak geperforeerd, en dat maakt dit project extra bijzonder.

 Voor meer informatie over dit project, check deze link.