+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Profielplaten

Met profielplaten maak je eyecatchers met impact.

Profielplaten als design exterieur

Profielplaten zijn zeer geschikt voor de esthetische afwerking van exterieur. Door de vele mogelijkheden is er altijd een passend profiel voor uw project te maken. Kies voor een damwandprofiel, nokkenprofiel, puntprofiel of plankprofiel in de gewenste kleur en maatvoering. Door de grote designvrijheid zijn er veel ontwerpen gerealiseerd die op diverse locaties in het land te bewonderen zijn. Uw design en tekening zijn leidend voor de productie voor de profielplaten van uw project. U kunt dus uw eigen profielpaten ontwerpen. Varieer in vorm, maten, kleuren en materialen om te maken wat u voor ogen heeft. 

Eyecatchers van staal

Niet alleen agrarische en industriële gebouwen worden voorzien van profielplaten. Sinds enkele jaren hebben architecten zich laten inspireren door de mogelijkheden van het duurzame materiaal. Er worden echte eyecatchers van staal ontworpen en geproduceerd. Door deze ontdekking maken architecten optimaal gebruik van hun creatieve vrijheid en kiezen steeds vaker voor het toepassen van deze elementen in designprojecten. Geen saaie damwanden, maar eyecatchers van staal. Een statement met een ongelijk profiel met verschillende hoogtes en dieptes of een interessante kleur maakt het verschil.

Profielplaten bij Allpro

Bij Allpro is een grote variatie aan profielplaten verkrijgbaar. Standaardprofielen als puntprofielen, nokkenprofielen en plankprofielen zijn snel te vervaardigen. Het machinepark garandeert een extra strakke zetting van de profielplaat. Door de grote voorraad kwaliteitsmaterialen kan het project vakkundig worden afgemaakt. Daardoor kunnen ook de afwerkingen en randen uit hetzelfde materiaal worden geproduceerd. Eén kleur, één geheel dus. Bestel eenvoudig het profiel wat u wenst met de bijpassende zetwerken aan de hand van een tekening of schets.  

Profielplaten – Luxe gevelbeplating

gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-plankprofiel-gymworld
profielplaat-gevelbeplating-profielplaten-gevelbekleding-damwand-profiel
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-plankprofiel
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokkenprofiel-groen-kerkelanden-hilversum
gevelbeplating-plankprofiel-gevel-detail
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokken-nokkenprofiel
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokkenprofiel
gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-plankprofiel-gymworld profielplaat-gevelbeplating-profielplaten-gevelbekleding-damwand-profiel gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-plankprofiel gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokkenprofiel-groen-kerkelanden-hilversum gevelbeplating-plankprofiel-gevel-detail gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokken-nokkenprofiel gevelbeplating-gevelplaat-puntprofiel-profielplaten-nokkenprofiel

Nokkenprofielen, plankprofielen en puntprofielen

Voor de gewenste uitstraling wordt er gekozen voor een specifiek profiel. Bij een nokkenprofiel worden er hele strakke zettingen in een 90-gradenhoek in een stalen of aluminium plaat gezet. Hierdoor krijg je een soort kantelen in de profielplaat. Bij een puntprofiel kan er worden gekozen voor verschillende hoogtes en breedtes, waardoor een uniek profiel kan worden gecreëerd. 

Een plankprofiel, ook wel ‘felsplank’ genoemd, kan worden gebruikt voor het verfraaien van daken en gevels. Allpro heeft de Felsplank CM®300 ontwikkeld als doorbraak in dak- en gevelbekleding. Hiervoor is een montageclip ontwikkeld zodat felsen – ironisch genoeg – niet nodig is. 

Alle profielen kunnen worden uitgevoerd in verschillende soorten hoogwaardig staal en aluminium. Denk hierbij aan HPS, Prisma, PVDF en voorgelakt aluminium.

 

nokkenprofiel-damwandprofiel-roc-leeuwarden-bruine-profielplaat
Duinwetering-Noordwijk-aluminium-red-blue-rood-blauw-gevel-sporthal-Allpro

Weten hoe uw design gerealiseerd kan worden? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag bij het ontwikkelen van een passende design profielplaat.

Laat u assisteren door onze adviseurs, en stel uw eigen profiel samen!