+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Trudo Toren – Eindhoven (Strijp-S)

Trudo-Toren-Eindhoven-Strijp-vertical-forrest
Trudo-toren-strijp-eindhoven
Trudo-toren-strijp-eindhoven
trudo-toren-eindhoven-planten-gevel-gebouw-allpro
trudo-toren-eindhoven-planten-gevel-gebouw-allpro
Trudo-Toren-Eindhoven-Strijp-vertical-forrest-artist-impression-warm
Trudo-toren-eindhoven-bomen-buitenkant-gebouw
Trudo-Toren-Eindhoven-Strijp-vertical-forrest Trudo-toren-strijp-eindhoven Trudo-toren-strijp-eindhoven trudo-toren-eindhoven-planten-gevel-gebouw-allpro trudo-toren-eindhoven-planten-gevel-gebouw-allpro Trudo-Toren-Eindhoven-Strijp-vertical-forrest-artist-impression-warm Trudo-toren-eindhoven-bomen-buitenkant-gebouw

EINDHOVEN (STRIJP-S)

TRUDO TOREN

Project

Dichtbij het project Haasje Over op het ketelhuislein wordt De Trudo Toren gebouwd. Bijzonder aan dit project is de verticale bosbouw. Dit gebouw is een kopie van het gebouw ‘Bosco Verticale’ in Milaan en is ontworpen door Stefano Boeri Architetti. Dit pand wordt ook wel “The Vertical Forest” genoemd.

 

De plint van de toren is uitgevoerd in zink, met een robuuste vormgeving welke door het natuurlijke materiaal ook een “natuurlijke verwering” krijgt.  

Door een toename in hoogbouw is er ook een behoefte ontstaan voor het behoud van groen in een urbanistisch gebied. De toepassing van bomen en planten in gebouwen wordt daarom steeds populairder. Bij onder andere het project “De Voortuinen” in Amsterdam West zien we deze trend terugkomen.

Details

Partners:
EG-Projecten

Architect:
Stefano Boeri Architetti

Materiaal:
Aluminium composiet

Locatie:
Binnentuin Strijp-S

Oplevering:
2021

Publicaties:
Jansen BV