+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

De skyline van Eindhoven wordt een paar iconen rijker

EHV-eindhoven-skyline-art

De skyline van Eindhoven wordt een paar iconen rijker

28 augustus 2020

In 2018 werd al aangekondigd dat de skyline van Eindhoven een fikse uitbreiding zou krijgen. Het aanzicht van de stad zou verrijkt worden met een aantal iconische projecten. Sindsdien zijn er veel hoogbouwprojecten van start gegaan, de lichtstad krijgt een steeds internationaler uiterlijk en is aan het uitgroeien tot een echte metropolitan. Een grote variatie aan aannemers, architecten, engineers, designers, producenten en gouden handjes is hier de drijvende kracht achter. De innovatieve, toekomst georiënteerde identiteit van de stad wordt gevoed door vele nieuwe bouwprojecten. In de wijk Strijp-S wordt dan ook meer en meer nieuw leven geblazen.

 

Haasje Over

Haasje Over is een project wat wordt gerealiseerd op een zeer centraal punt in Strijp-S. Vlak bij het iconische Klokgebouw in Eindhoven wordt dit gebouw gerealiseerd. De inspiratie  voor de verbindende “brug” heeft de architect (VMX Architects) geput uit de geschiedenis. Toen Philips werd opgericht was er huisvesting nodig voor de werknemers, waardoor een verzameling dorpen rond deze locatie transformeerde tot een stad. Alle gebouwen werden met elkaar verbonden, en die verbinding komt terug in het design van Haasje Over. De geprefabriceerde toren met 19 verdiepingen zal 140 woningen accommoderen, waarbij kwaliteit van de leefomgeving centraal staat. Bijzonder bij dit project is de focus op inbreiding, het bouwen binnen bestaande bebouwing.

Het bekleden van loopbrug naar daktuin en binnengevels van de appartementen-uitbouw zal samen met EG-Projecten worden gerealiseerd. Het aluminium composiet en de achterconstructie zijn gekozen om hun sterke draagkracht, lichte eigenschappen en strakke uitstraling. Het dak van het belendende pand op 35 meter hoogte zal worden gebruikt als tuin van het nieuwe pand.

 

De Trudo Toren

Een klein stukje verderop, dichtbij het ketelhuislein wordt De Trudo Toren gebouwd. Bijzonder aan dit project is de verticale bosbouw. Dit gebouw is een kopie van het gebouw ‘Bosco Verticale’ in Milaan en is ontworpen door Stefano Boeri Architetti. Dit pand wordt ook wel “The Vertical Forest” genoemd. De plint van de toren zal worden uitgevoerd in zink, met een robuuste vormgeving welke door het natuurlijke materiaal ook een “natuurlijke verwering” krijgt.  

Door een toename in hoogbouw is er ook een behoefte ontstaan voor het behoud van groen in een urbanistisch gebied. De toepassing van bomen en planten in gebouwen wordt daarom steeds populairder. Bij onder andere het project “De Voortuinen” in Amsterdam West zien we deze trend terugkomen.

Eindhoven wordt met dit soort projecten verrijkt in verticale bosbouw, een trend die momenteel veel terugkomt in designs van architecten. Verticaal groen in de binnenstad is hot, ook bij project De Bergen wordt dit toegepast. Andere hoogbouw met een iconische uitstraling die de skyline van Eindhoven in de komende jaren zal gaan bepalen zijn; S1 en S2, Frits/S-West, Toren N(ico), Het Eurobuilding, Onyx, De Victoriatoren, District E, Lichthoven, De Bakermat, De Bunker, Nieuwe Bergen en het TD-gebouw. Een overzicht van deze hoogbouw-explosie in Eindhoven, vind je in dit artikel van het AD.

In de de video hieronder licht Stam + De Koning toe hoe Strijp-S zich aan het ontwikkelen is: 

Klik hier voor het overzicht van de projecten, of klik op onderstaande button voor de actuele updates.

Meer nieuws & updates…

0 reacties