+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Twee nominaties voor Woongebouw van het Jaar 2021

Nominatie-woongebouw-van-het-jaar-2021-haasje-over-eindhoven-de-voortuinen-amsterdam

Twee nominaties voor Woongebouw van het Jaar 2021

14 september 2021

Architectenweb.nl reikt jaarlijks een aantal awards uit. Eén van de belangrijkste awards is die voor Architect van het Jaar. Naast deze prijs kunnen projecten ook in de prijzen vallen. Zo zijn er awards voor; Woongebouw- , Kantoorgebouw- , Schoolgebouw- , Zorggebouw- , Interieur en Publiek gebouw van het jaar. Dit jaar zijn twee van onze projecten  genomineerd voor de award voor Woongebouw van het Jaar 2021!

Haasje Over – Eindhoven (Strijp-S)

Haasje Over is gerealiseerd op een zeer centraal punt in Strijp-S. Vlak bij het iconische Klokgebouw in Eindhoven is dit gebouw gehuisvest. De inspiratie  voor de verbindende “brug” heeft de architect (VMX Architects) geput uit de geschiedenis. Toen Philips werd opgericht was er huisvesting nodig voor de werknemers, waardoor een verzameling dorpen rond deze locatie transformeerde tot een stad. Alle gebouwen werden met elkaar verbonden, en die verbinding komt terug in het design van Haasje Over. De geprefabriceerde toren met 19 verdiepingen zal 182 woningen accommoderen, waarbij kwaliteit van de leefomgeving centraal staat. Bijzonder bij dit project is de focus op inbreiding, het bouwen binnen bestaande bebouwing.

>> Bekijk hier de details van dit project

De Voortuinen – Amsterdam West (Westerpark)

De Voortuinen in Amsterdam West is een groot revitalisatieproject geworden. Deze woontoren was voorheen het hoofdkantoor van ING, nu accommodeert het woningen aan het Westerpark. Dit luxe woongebouw bestaat uit 14 verdiepingen en is voorzien van een aantal bijzondere elementen. Net als bij de Trudo Toren in Eindhoven, zijn bij dit pand zijn aan de buitenzijde bomen “geplant” die het idee van een voortuin bij de appartementen schetst. Daarnaast zijn de liften aan de buitenzijde geplaatst, waardoor er veel meer woonruimte ontstaat. Bijzonder aan dit project is dat de bestaande constructie zo veel mogelijk zal worden hergebruikt en het sloopafval daardoor tot een minimum wordt beperkt.

>> Bekijk hier de details van dit project

Aluminium composiet gevelbekleding

Bij beide projecten is er gevelbekleding toegepast van aluminium composiet materiaal. Dit is een toekomstbestendig plaatmateriaal wat zich perfect leent voor de assemblage van verschillende gevelelementen. Aluminium composiet is een plaatmateriaal. Aluminium composiet materiaal wordt vaak omschreven als ACM of ACP (Aluminium composiet paneel/plaat). Deze platen bestaan uit twee buitenhuiden van aluminium, met daarin een kern die een specifieke, aanvullende eigenschap bezit. De kern van het materiaal kan uit verschillende materialen bestaan, welke allemaal andere eigenschappen met zich meebrengen. Aluminium composiet is beschikbaar in verschillende kwaliteiten. 

Aluminium-Composiet-composite-material-ACM

Premium producten

Bij Allpro is er een variatie aan ACM verkrijgbaar, dit voor zowel projecten als voor vlakke platen. Heb je hulp nodig bij het uitwerken van een project of wil je panelen laten engineeren? Neem contact met ons op.

Al het materiaal verkrijgbaar bij Allpro is van een premium kwaliteit. Dat betekent: Wat je koopt is kwaliteitsmateriaal en voldoet aan de gestelde eisen.

Allpro is partner van Alucoil en stelt producten van Larson en Larcore ook beschikbaar in hoeveelheden kleiner dan 250m2.

 

Meer nieuws & updates…

0 reacties