+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Univacco Foils in Waalwijk gaat voor goud

Gouden-gevel-plafond-Univacco-schaduw-blauwe-lucht-allpro-logo

Univacco Foils in Waalwijk gaat voor goud

2 februari 2021

In 2020 is de uitvoering van het project Univacco gestart in Waalwijk. Dit pand met een oppervlakte van 7.000 m2 naast de A59 wordt door een groot team van diverse vakmensen gerealiseerd. In Januari 2021 is het pand al veel besproken door de opvallende gouden gevel waarmee het pand vanaf grote afstand in het oog springt. In dit artikel lees je meer over de ontwikkeling van de esthetische designgevel.

Een gouden kleur voor Univacco Foils

Univacco Foils is leverancier van warmdrukfolie, koudfolie, holografische folies en special effect folies. De opdrachtgever heeft voor een opvallende gouden, hoogglans kleur gekozen voor zijn gevel, genaamd “Gold Brushed – High gloss”.  Deze kleur is speciaal voor Univacco ontwikkeld. Hier is de maximaal haalbare glansgraad toegepast bij het ontwikkelen van dit product.

Verschillende materialen combineren

Voor de realisatie van de gevel- en plafondelementen is een combinatie van materialen gebruikt. Voor de verticale panelen is er Larson aluminium composiet met een FR kern toegepast. Dit vlakke materiaal is 4 mm dik en wordt geëngineerd en geproduceerd als gevelpaneel. De montage van de gevelelementen komt erg nauw, de bouwtolerantie in dit ontwerp is namelijk lastig te ondervangen. Mede door de finish zou elke potentiële inconsistentie in de montage opvallen. Door de glasgraad van de panelen zou de reflectie anders niet kloppend zijn. Dit vraagt veel van de vakkundigheid van de monteurs.

De plafondelementen zijn vervaardigd uit Larcore aluminium composiet met een honingraatkern. Beide materialen zijn afgewerkt met exact dezelfde finish, waardoor het uiterlijk van de panelen – na montage – niet van elkaar te onderscheiden is. Mede door de wijze van produceren van de verschillende cassettes is dit mogelijk. Hierdoor lijkt de gevel van een afstand uit één geheel te bestaan.

Speciaal bevestigingssysteem ontwikkeld voor plafonddelen

Om de grote overspanningen van de plafonddelen voor Univacco te kunnen realiseren, is er een montagevriendelijk bevestigingssysteem ontwikkeld. Daarnaast is er een ingenieuze achterconstructie ontworpen, die de plafondelementen met een overspanning tot ruim 4 meter kan dragen. Het uitgangspunt voor het bevestigingssysteem is te allen tijde een eenvoudige en efficiënte montage. Tevens daarom is de keuze voor de toepassing van honingraat gemaakt. De gunstige eigenschappen van het materiaal – licht, goed verwerkbaar (ook boven het hoofd) en zeer vlak – maken dit mogelijk. 

Vaders en zoons

Bijzonder weetje: Bij dit project zijn 3 vaders en zoons betrokken. In de montageploeg werken twee vaders allebei met hun zoon samen, en in de projectleiding werken vader en zoon ook samen!

idee-design-realiteit-gevelbouw-univacco-allpro

Het eindresultaat zien van Univacco? Blijf dan op de hoogte via onderstaande kanalen!

Wil jij als calculator je bijdrage leveren aan dit soort projecten? Bekijk dan eens de vacature!

Meer nieuws & updates…

0 reacties