+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Voordelen van aluminium composiet

aluminium-composiet-composite-panel-acm-fr-alucoil-alucobond-voordelen

Voordelen van aluminium composiet

23 november 2020

Aluminium composiet is een product vervaardigd met het oog op de toekomst. Het materiaal brengt vele voordelen met zich mee. Aluminium composiet wordt gemaakt van plaatmateriaal waarbij twee aluminium buitenhuiden en een kern het totaalproduct vormen. De platen worden toegepast voor vele doeleinden doordat het materiaal zeer stijf, vlak en vormvast is, maar toch erg eenvoudig te bewerken. Het materiaal is dus zeer veelzijdig, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van aluminium composiet?
 

Voordelen van aluminium composiet

 • Zeer lichtgewicht 
  Aluminium composiet heeft een laag gewicht per vierkante meter ten opzichte van massief materiaal. Aluminium composiet is daarom uitzonderlijk sterk ten opzichte van het gewicht.
 • Brandwerend (met de juiste kern);
  Aluminium composiet met een FR of A2 kern is brandvertragend.
 • Stijf & vormvast
  Door de samenstelling van het materiaal is aluminium composiet zeer vlak, stijf en vormvast. Dit zorgt tevens voor;
 • Strakke afwerkingen & hoeken
  Aluminium composiet van een hoge kwaliteit trekt niet krom en scheurt niet. Het materiaal is eenvoudig in te frezen en te zetten, waardoor er naadloze hoeken kunnen worden gecreëerd.
 • Eenvoudig te bewerken
  Frezen, graveren, perforeren, zagen, knippen, contourfrezen, randafwerkingen, buigen, verlijmen en mechanisch verbinden behoren tot de bewerkingsmogelijkheden. Het materiaal is na het frezen met de hand te zetten (om te vouwen) in de gewenste hoek.
 • Designmogelijkheden 
  De uitgebreide variatie aan kleuren, coatings en maten biedt een fundamentele ontwerpflexibiliteit. Aluminium composiet is beschikbaar in alle RAL-kleuren, metallics, holo-kleuren, betonlook (concrete), woodlook (hout) en anodized looks. Hierbij zijn op aanvraag ook de glansgraden en maatvoeringen aan te passen.
 • Toekomstbestendig
  Duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal met 10 jaar garantie.
 • Eenvoudig te monteren 
  Door het lichte gewicht en de verwerkbaarheid is het materiaal eenvoudig te monteren, zowel zichtbaar als onzichtbaar.
 •  Grote lengtematen mogelijk
  (Bij Allpro) Aluminium composiet is beschikbaar in een standaard breedtemaat van 1500mm. De lengtemaat kan variëren in 3000mm, 4000mm, 5000mm of 6000mm. Op aanvraag is maatwerk ook mogelijk, waarbij een breedtemaat van 1250mm beschikbaar is en een variatie aan lengtematen.
aluminium-composiet-voordelen

Toepassingsgebied van aluminium composiet

Aluminium composiet wordt in verschillende branches gebruikt omdat de eigenschappen voor vele gebruikers in hun voordeel kunnen worden toegepast.

 • Gevelbouw – Aluminium composiet wordt toegepast voor zowel nieuwbouw als renovatie van gevels, al dan niet geventileerd. Dit kunnen gevelpanelen en façades zijn, en andere afwerkingen van het exterieur als boeiboorden, dakkapellen en randafwerkingen.
  >> Lees meer over verschillende gevelsystemen.
 • Interieur – Binnenwanden, sierwanden, designafwerkingen en wandbekleding.
 • Transport – Buitenwanden, binnenwanden, scheidingswanden, plafondelementen en andere beplating.
  (Zie ook: aluminium honingraat panelen)
 • Machineafscherming
 • Zonwering
   

Aluminium composiet ontdekken

Steeds meer vakmensen werken met aluminium composiet. Door de duurzame eigenschappen en de garanties wordt het bestempeld als future-proof materiaal. Bouwers met een oog op de toekomst zijn zich bewust van de voordelen van composiet ten opzichte van massieve materialen. Er worden steeds meer mogelijkheden ontdekt met het materiaal, waardoor constructies een steeds hogere kwaliteit krijgen. Veel bedrijven houden zich intensief bezig met Research & Development op het gebied van productinnovatie. Dan komen zij vaak uit bij aluminium composiet.

Wil je ook gaan experimenteren met aluminium composiet? Kijk gerust eens in de Stock Sale.

 

Verkrijgbaar bij Allpro

Bij Allpro kunt u terecht voor aluminium composiet van verschillende leveranciers. Sinds enkele jaren koopt Allpro enkel nog aluminium composiet met een A2 of FR-kern. FR (Fire Retardant) heeft een brandklasse B, waardoor dit composiet brandvertragend is. Hier leest u meer over de kern van het composiet.

Allpro is partner van ALUCOIL. Alucoil is producent van premium Aluminium Composiet Materiaal (ACM). Zij maken onder andere Larson en Larcore aluminium composiet panelen. Het assortiment is kenmerkend door hun focus op veeleisende ontwerpcriteria en certificeringen. De producten zijn ontwikkeld om op lange termijn te voldoen aan hoge prestatievereisten.

Meer nieuws & updates…

0 reacties