+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Leuvenhavenpaviljoen – Rotterdam

Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-artist-impression-RoosRos
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-artist-impression-RoosRos
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-gevelbouw-facade
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-facade
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-driehoeken-grijs-zijkant-gevelbouw
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-driehoeken-grijs-zijkant-gevelbouw-blauwe-accenten
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-donkere-lucht
Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-artist-impression-RoosRos Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-artist-impression-RoosRos Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-gevelbouw-facade Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-facade Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-driehoeken-grijs-zijkant-gevelbouw Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-driehoeken-grijs-zijkant-gevelbouw-blauwe-accenten Leuvenhavenpaviljoen-Rotterdam-bouw-gevel-donkere-lucht

ROTTERDAM

LEUVENHAVENPAVILJOEN

Project

De Leuvenhaven is een haven van Rotterdam gelegen nabij het centrum van Rotterdam en de Erasmusbrug. De haven is onder andere in gebruik als buitenmuseum voor het Maritiem Museum Rotterdam.

Het Leuvenhavenpaviljoen in Rotterdam is voorzien van een esthetisch exterieur bestaande uit duizenden elementen. De driehoeken van de designgevel zijn uitgevoerd in aluminium composiet van Alucobond. Hiervoor is een selectie gemaakt van verschillende grijstinten met een variatie aan glansgraden. Mede hierdoor springt deze gevel ontzettend in het oog. Alle 2600 panelen voor de facade zijn stuk voor stuk met de hand geassembleerd. 

Samen met Cladding Partners wordt dit project gerealiseerd, de oplevering van de bouw is verwacht in het tweede kwartaal van 2021.

Details

Partners:
Cladding Partners

Architect:
RoosRos Architecten

Materiaal:
Aluminium Composiet (Alucobond)

Locatie:
Leuvenhavenpaviljoen – Rotterdam

Oplevering:
Tweede kwartaal 2021