+31 416 34 07 36 service@allpro.nl

Haasje Over – Eindhoven (Strijp-S)

Haasje-Over-Eindhoven-strijp-allpro
Haasje Over - EHV6
Haasje Over - EHV3
Haasje Over - EHV4
Haasje Over - EHV2
Haasje Over - EHV
Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro
Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro
Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro
Haasje-Over-Eindhoven-strijp-allpro Haasje Over - EHV6 Haasje Over - EHV3 Haasje Over - EHV4 Haasje Over - EHV2 Haasje Over - EHV Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro Haasje-Over-eindhoven-strijp-allpro

EINDHOVEN (sTRIJP-S)

HAASJE OVER

Project

Haasje Over is gerealiseerd op een zeer centraal punt in Strijp-S. Vlak bij het iconische Klokgebouw in Eindhoven is dit gebouw gehuisvest. De inspiratie  voor de verbindende “brug” heeft de architect (VMX Architects) geput uit de geschiedenis. Toen Philips werd opgericht was er huisvesting nodig voor de werknemers, waardoor een verzameling dorpen rond deze locatie transformeerde tot een stad. Alle gebouwen werden met elkaar verbonden, en die verbinding komt terug in het design van Haasje Over. De geprefabriceerde toren met 19 verdiepingen zal 182 woningen accommoderen, waarbij kwaliteit van de leefomgeving centraal staat. Bijzonder bij dit project is de focus op inbreiding, het bouwen binnen bestaande bebouwing.

Het bekleden van loopbrug naar daktuin en binnengevels van de appartementen-uitbouw is samen met EG-Projecten gerealiseerd. Het aluminium composiet en de achterconstructie zijn gekozen om hun sterke draagkracht, lichte eigenschappen en strakke uitstraling. Het dak van het belendende pand op 35 meter hoogte zal worden gebruikt als tuin van het nieuwe pand.

Dit project is genomineerd door Architectenweb voor Woongebouw van het Jaar 2021, evenals De Voortuinen in Amsterdam West.

Meer lezen kan op Architectenweb.nl of op Bouwwereld.nl.

 

Details

Partners:
EG-Projecten

Architect:
VMX Architects

Materiaal:
Aluminium composiet

Locatie:
Eindhoven (Strijp-S)

Fotocredits:
Marcel van der Burg
Hennie Raaijmakers
VMX Architects

Oplevering:
2021

Publicaties:
Architectenweb

Nominaties:
Woongebouw van het Jaar 2021